TEDxGhent 2012: Meeting of Minds

Op zaterdag 16 juni 2012 vindt voor de tweede keer TEDxGhent plaats. Place to be is de Aula van de Universiteit Gent (Volderstraat). Tickets kosten 35 euro en zijn verkrijgbaar via www.tedxghent.be. Gent BC helpt mee dit evenement te ondersteunen.

TED staat voor Technology, Entertainment en Design en is in België vooral bekend van de reeks TED@Canvas en van de inspirerende clips op www.TED.com. Wereldwijd vinden zelfstandig georganiseerde ‘TEDx’ congressen plaats, evenementen die onder het motto ‘Ideas worth spreading’ zoveel mogelijk mensen de kans willen geven om de TED-ervaring zelf mee te maken. En nu dus voor de tweede keer ook in Gent!

De tagline bij deze editie is ‘Meeting of Minds’. Op TEDxGhent zullen een 20-tal gepassioneerde sprekers hun passie en visie delen met het publiek. De TEDxGhent-talks worden gegroepeerd in 3 grote themablokken: ‘stad en natuur’, ‘lichaam en geest’, ‘werk en leven’. We willen er een echte ‘Meeting of Minds’ van maken: een fascinerende kennismaking met nieuwe manieren van denken en een inspirerend moment waarop toeschouwers én sprekers met een open geest elkaars ideeën kunnen ontdekken.

Moderator van dienst is Lieven Scheire, Neveneffect en overtuigd TEDdict. Voor een overzicht van de sprekers verwijzen we u graag door naar www.tedxghent.be/2012/speakers.php. Omdat we het niet kunnen laten, geven we alvast enkele ronkende namen mee: Frank Van Massenhove! Manos Tsakiris! Anna Coote! Leo Bormans! Nog vele anderen zullen binnenkort worden bekendgemaakt.

Daarnaast biedt TEDxGhent aan twee jonge UGent-onderzoekers de kans om hun werk voor te stellen in een korte talk.

Meer weten?

W: www.tedxghent.be

E: info (at) tedxghent.be

Facebook

Twitter

Share

Reacties zijn gesloten.