Ingrid Lieten ondertekent convenant VIB en legt eerste steen van Bio-Accelerator II

Ingrid Lieten ondertekende op 30 april het nieuwe convenant tussen de Vlaamse regering en het VIB. Door de grote maatschappelijke relevantie van het VIB-onderzoek en de positieve beoordeling die het instituut kreeg, stijgt de dotatie van de Vlaamse regering aan VIB met 10 procent. Minister Lieten legde ook de eerste steen van de tweede Bio-Accelerator, 6.000 m² aan extra infrastructuur voor de groeiende Vlaamse biotechsector.

VIB - LogoHet nieuwe convenant volgt op een positieve beoordeling die VIB kreeg na een grondige doorlichting in opdracht van de Vlaamse overheid. Externe wetenschappers en consultants hielden de wetenschappelijke, maatschappelijke en economische impact van het instituut tegen het licht. De positieve evaluatie heeft de Vlaamse regering bevestigd in haar overtuiging dat het belangrijk en waardevol is te investeren in basisonderzoek in de levenswetenschappen.

VIB is gericht op fundamenteel onderzoek dat inzichten biedt in de moleculaire mechanismen die de groei en ontwikkeling bepalen van levende organismen zoals mensen, planten en micro-organismen. Als we deze mechanismen doorgronden, kunnen we de oorzaak verklaren van ziektes bij mensen, en stress bij planten. VIB is in de voorbije jaren uitgegroeid tot een wereldgereputeerd excellentiecentrum van 1.300 gedreven en getalenteerde wetenschappers, technici en ondersteunend personeel.

Bron: communicatiedienst VIB

Share

Reacties zijn gesloten.