Historische merger tussen Gent BC-partners imec en iMinds rond

  Luc Van den hove (  president & CEO van imec) & Danny Goderis (executive vice-president imec en voormalig CEO van iMinds)

Luc Van den hove (president & CEO van imec) & Danny Goderis (executive vice-president imec en voormalig CEO van iMinds)

Sinds gisteren is de fusie tussen onderzoeksinstellingen imec en iMinds – die werd aangekondigd in februari 2016 – een feit. In Brussel werd de notariële akte van de fusie officieel ondertekend. iMinds houdt daardoor op te bestaan, maar de activiteiten krijgen een nieuwe doorstart binnen imec dat zo een uniek hightech onderzoekscentrum wordt voor de digitale economie dat sterker staat dan ooit.
iMinds heeft knowhow opgebouwd rond onderzoeksthema’s zoals het Internet of Things, digitale privacy en beveiliging, en is gespecialiseerd in data science - het omzetten van ruwe data in kennis en is internationaal bekroond voor zijn incubatieprogramma’s.
Imec, met hoofdzetel in Leuven, verricht dan weer onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica. De ondertekening van de notariële akte van de fusie gebeurde gisteravond, in aanwezigheid van de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters. Door de fusie houdt iMinds op te bestaan, maar krijgen zijn activiteiten een doorstart binnen imec. Het nieuwe research center is goed voor in totaal 3.500 wetenschappers. Het vernieuwde imec versterkt en herbevestigt rol als ’s werelds toonaangevende onderzoekscentrum voor nano-elektronica en digitale technologie. 

Stad Gent & UGent fiere gastheren van Blue Sky III

Gent BC zet als lokale partner zijn schouders onder de OESO-conferentie "Blue Sky III". Van 19 tot 21 september 2016 in Gent zullen meer dan 75 sprekers samen met een resem internationale gasten en onze lokale experten de grote vragen rond actueel wetenschaps- en innovatiebeleid beantwoorden en samen onderzoeken ze de volgende generatie van data en indicatoren die nodig zijn om wetenschap en innovatie te monitoren. Na Parijs en Ottawa is dit de derde editie van de tien jaarlijkse “Blue Sky” congressen; een hele eer voor Gent en onze universiteit met meer dan 350 leidende autoriteiten in het domein van onderzoek in het innovatiebeleid. Daarbij o.a. aantal kleppers zoals Carlos Moedas, EU-commissaris research, science & innovation; voormalig rector magnificus universiteit Maastricht Luc Soete; Kirsty Duncan Canadees Minister voor Wetenschap; Mari Kivinieni depute van de secretary-general van de OESO; Eric Von Hippel van het prestigieuze MIT, Jeff Chen, Chief Data Scientist, US Department of Commerce, United States en nog tientallen andere experten.

De debatten zijn gegroepeerd rond zes thema's; het volledig programma vindt u hier.
Gent BC bedankt EWI en Belspo voor het vertrouwen.

U kan de livestream hier volgen.

Nieuwe website

Gent BC stelt je met trots de nieuwe website voor. Een fijnere look en betere gebruiksvriendelijkheid staan voorop. De website biedt informatie over de lopende projecten en relevant nieuws uit de regio alsook een handige agenda met events mbt r&d & innovatie van onze partners. Volg ons zeker op twitter @Gent_BC

Gent BC rolt rode loper uit voor internationale investeerders

logo website.png

Gent heeft alles om als hotspot voor start-ups de wereld aangenaam te verrassen. Dat is de insteek van “Level Up” van 3 juni, waar Gent BC ism partners vijftig high level durfinvesteerders, waarvan de helft buitenlandse, een staalkaart voorstelde van het Gentse digitale ecosysteem. 25 veelbelovende techstarters toonden zich in vier pitchrondes in meer dan honderd veertig one-on-onemeetings van hun beste kant, met een duidelijk doel: geld ophalen bij het kruim van de durfkapitaalwereld.

Investeringsreuzen als Accel Partners, Index Ventures of Microsoft Ventures zakten naar de MeetDistrict in de Ghelamco af voor een selectie van next generation companies.

Meer info rond het concept “Level Up” vindt u op: www.levelupghent.be
en persartikels vindt u hier: