DIR2015-500px.jpg
 
 

Wat?

DIR2015 is de roepnaam voor het ‘International Symposium on Digital Industrial Radiology and Computed Tomography’. De naam zegt het al een beetje zelf: dit is een congres rond industriële radiologie en computertomografie, en vindt plaats van 22 tot en met 25 juni 2015. Centraal staat het uitwisselen van informatie over nieuwe technologieën, toepassingen en kwaliteitszorg. Het is een unieke kans voor gebruikers, onderzoekers, leveranciers van apparatuur en iedereen die ook maar geïnteresseerd is om mee te spreken over de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn, en diegene die voor de deur staan.

Waarom DIR2015?

Sinds 1988 heeft de German Society for Non-Destructive Testing een evenementenreeks op poten gezet rond dit thema. In 2007 werd voor een eerste keer samengewerkt met een niet-Duitse instelling en verhuisde het congres naar Lyon. In 2011 was het weer de beurt aan Berlijn om als gastheer op te treden.

In 2015 komt het DIR-congres voor de eerste keer naar België. En het is geen wonder dat Gent het symposium heeft binnengehaald. Zo was het eerste ICTMS-congres in 2013 een schot in de roos en is er een grote traditie in het veld van radiologie en tomografie. Zo is het UGCT een samenwerking over de faculteitsgrenzen heen tussen drie onderzoeksgroepen aan UGent. Dit samenwerkingsverband bouwt verschillende modulaire micro- en nano-CT-scanners, ontwikkelt softwarepakketten en is de broedplaats geweest van twee spin-offs, Inside Matters en XRE.

Rol Gent BC

  • Communicatie en strategische visie
  • Coördinator en uitvoerder van het congres
  • Koppeling wetenschap met cultuur via de restauratie van het Lam Gods

⇐ Terug naar de projecten