29
Mei
2012

AOG-event ‘Duurzame oplossingen voor kunststoffen en textiel’

Organisatie : AOG, Gent BC
Locatie Campus Graaf Karel de Goedelaan
Graaf Karel de Goedelaan 5
8500 Kortrijk
Tijdstip 15:30 - 19:30
Prijs gratis, inschrijven verplicht
Info Klik hier om in te schrijven.

Gent-BC-logo

Op dinsdag 29 mei organiseert de AUGent-onderzoeksgroep ‘Polymer Science & Technology‘ bij de associatiepartner Hogeschool West-Vlaanderen in Kortrijk een gratis workshop en netwerk-event rond het thema ‘Duurzame oplossingen voor kunststoffen en textiel’. Gent BC treedt op als partner van dit event.

Info

De workshop streeft ernaar om de bedrijven en actoren in Vlaanderen rond textiel, kunststofproductie en kunststofverwerking kennis te laten maken met de uitgebreide kennisketen (service & onderzoek) die de associatie UGent (HoGent, HoWest en UGent) ter beschikking stelt. Deze volwaardige kennisketen, met 60-tal onderzoekers ondersteund door 9 onderzoeksgroepen, biedt haar kennis aan, en gaat van polymeerchemie, -modificatie en -karakterisatie tot kunststofverwerking, textiel, composieten en ontwerp met kunststoffen.

Programma

Klik hier voor de pdf met het volledige programma:

Registraties

Registraties voor dit evenement zijn gesloten.

Scaling-Up reeks Gent BC

In de marge van dit event, organiseert Gent BC binnen de nieuwe Scaling-Up reeks een sessie rond het Composietlabo van Prof. Joris DegrieckDe onderzoeksgroep ‘Mechanics of Materials and Structures’ van UGent doet al meer dan 25 jaar onderzoek over de mechanismen van composietmaterialen. Er wordt onderzoek gedaan in allerlei gebieden zoals luchtvaart, windenergie, golfinslagimpact, wielrennen, ontploffingsimpact,…
Gent BC voorziet binnen de Scaling-Up reeks telkens een gesprek met de onderzoekers, alsook met mensen van de industrie die al gebruik hebben kunnen maken van de faciliteiten. De sessies gaan door als een after-work event op locatie, steeds gekoppeld aan een rondleiding en/of demo.
Meer informatie over de sessie rond het Composietlabo vind je hier.