31
Mei
2012

Gent BC Scaling-Up – Prof. Joris Degrieck: Composietlabo

Organisatie : Gent BC ism Composietlabo UGent en TechTransfer
Locatie Vakgroep Toegepaste Materiaalwetenschappen
Onderzoeksgroep Mechanica van Materialen en Constructies
Technologiepark Zwijnaarde 903
B-9052 Zwijnaarde
Google Maps
Tijdstip 17:30 - 21:00
Prijs Gratis: Gent BC-leden; € 20 (excl. BTW): niet-leden
Info De onderzoeksgroep 'Mechanics of Materials and Structures' van UGent doet al meer dan 25 jaar onderzoek over de mechanismen van composietmaterialen. Er wordt onderzoek gedaan in allerlei gebieden zoals luchtvaart, windenergie, golfinslagimpact, wielrennen, ontploffingsimpact,…

17:30 Ontvangst met een drankje
18:00 Voorstelling Composietlabo + case study Eddy Merckx Cycles + rondleiding en demo's
19:15 Netwerkreceptie

nu registreren

Composietlabo – Prof. Joris Degrieck

De onderzoeksgroep ‘Mechanics of Materials and Structures’ van UGent doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de mechanismen van composietmaterialen. De groep wordt geleid door Prof. Joris Degrieck en Prof. Wim Van Paepegem en telt zo’n 20 doctoraatstudenten. Er wordt onderzoek gedaan in allerlei gebieden zoals luchtvaart, windenergie, golfinslagimpact, wielrennen, ontploffingsimpact,…

Hoe test je de impact van een vogel impact op vliegtuigmotoren? Welke krachten werken op de wieken van windmolens en welke invloed heeft dat in de materiaalkeuze? Hoe kan de industrie geholpen worden door het Composietlabo bij ontwikkeling van producten? Joris Degrieck geeft een volledige uiteenzetting van de mogelijkheden van z’n labo aan de hand van de meest spectaculaire voorbeelden uit de praktijk en demo’s ter plekke.

Dave Luyckx van Eddy Merckx Cycles zal ons een inzicht geven in hoe belangrijk de testen zijn voor de ontwikkeling van nieuwe fietsen!

Registraties

Registraties voor dit evenement zijn gesloten.

Dit evenement wordt mee ondersteund door het Sirris Leuven-Gent Composites Application Lab. Dit expertisecentrum slaat een brug tussen onderzoek en de Belgische industrie, en is een samenwerking tussen Sirris, KU Leuven en recentelijk ook UGent. Ook het labo van Prof. Degrieck behoort toe aan het SLC-Lab.

AOG-event ‘Duurzame oplossingen voor kunststoffen en textiel’

Op dinsdag 29 mei organiseert de AUGent-onderzoeksgroep ‘Polymer Science & Technology‘ bij de associatiepartner Hogeschool West-Vlaanderen in Kortrijk een gratis workshop en netwerk-event rond het thema ‘Duurzame oplossingen voor kunststoffen en textiel’. De workshop streeft ernaar om de bedrijven en actoren in Vlaanderen rond textiel, kunststofproductie en kunststofverwerking kennis te laten maken met de uitgebreide kennisketen (service & onderzoek) die de associatie UGent (HoGent, HoWest en UGent) ter beschikking stelt.
 
Het volledige programma is ondertussen beschikbaar.
 
Klik hier om in te schrijven!