Back to All Events

DYNAcity

  • Sint-Pietersabdij Sint-Pietersplein 9 Gent, Vlaanderen, 9000 Belgium (map)

Beginnende start-up, intrapreneur, data-scientist, ontwikkelaar of student met een concept rond een betere mobiliteit in de stad? Dan is ons evenement misschien iets voor jou!

  • Tot 21 oktober kan je naar hartenlust experimenteren met mobiliteitsdata die wij aan jou ter beschikking stellen. Ondertussen krijgen jij en je team begeleiding van experts, die je verder op weg helpen.

Het doel is om op het eind van de dag jouw uitgewerkt Challenge of product voor te stellen aan een strenge maar rechtvaardige jury.

Voor wie?

Potentiële deelnemers aan het event kunnen zich inschrijven door een Challenge te pitchen op de site. Het is de bedoeling dat er ingeschreven wordt in teams van minimum twee leden, dat idealiter bestaat uit twee verschillende profielen: een commerciëler persoon, en iemand die graag aan de slag gaat met de data. De teams bestaan uit maximaal vijf deelnemers.

Deelnemers van wie de challenge het niet haalde, kunnen zich eventueel aansluiten bij een andere Challenge, of kunnen een ‘challenge’ krijgen van de partners in het project.

The Challenge

Het Vlaams Instituut voor de Mobiliteit is op zoek naar originele concepten die bijdragen tot een slimmere mobiliteit in de stad. Om dit te vervullen heeft het VIM en de projectpartners alle mobiliteitsdata in en rond Gent opengesteld in samenwerking met het open data platform van Stad Gent. Deelnemers kunnen aan de slag met de data om nieuwe toepassingen, services, analyses of visualisaties.

Meer informatie

Earlier Event: October 20
Krooklezing 1: Ralf Coussée - het gebouw
Later Event: October 24
Vlaamse wetenschapsweek