Back to All Events

Wetenschapscafé: Over jongeren en media

  • eetcafe Toreke 22 Vlotstraat Gent, Vlaanderen, 9000 Belgium (map)

Liever interactiever?!
Over jongeren en media

Tijdens het wetenschapscafé (@wetenschapscafe) laten de gasten je graag meedenken over jongeren en media in een wetenschappelijke context.

Gasten

Pedro De Bruyckere 

Pedro De Bruyckere (@thebandb) is pedagoog en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool. Hij schreef onder meer ‘Is het nu generatie X, Y of Einstein’, ‘Ik was 10 in 2015’ en ‘De jeugd is tegenwoordig’. Zijn werk is internationaal bekend en in meerdere talen uitgegeven. Hij verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren.                                                                                                                                  
Katrien Vanhove
Katrien Vanhove (@KatrienVanhove) studeerde politieke en sociale wetenschappen. Ze werkt reeds een hele loopbaan in de jeugdsector. Sinds anderhalf jaar is ze algemeen coördinator van Mediaraven waar kinderen, jongeren, het jeugdwerk en digitale media met elkaar verbonden worden. 

Tina De Gendt (moderator)

Tina De Gendt (http://tinadegendt.blogspot.be/ is freelance journalist en historica. Ze schrijft ondermeer voor Psychologies, was coördinator van de wetenschapsbijlage van De Morgen en werkte mee aan uiteenlopende publicaties omtrent mentale en sociale gezondheid. 

Meer info