Back to All Events

INOM-webinar - De circulaire economie: denken of ook doen?

Er wordt heel wat gepubliceerd over de circulaire economie en er worden op Europees, Belgisch en Vlaams niveau beleidsdoelstellingen rond geformuleerd. Maar wat betekent dat nu voor uw organisatie? En vooral: welke kansen biedt de circulaire economie en verdienen deze uw aandacht?

Bijna iedereen is het erover eens dat de circulaire economie een krachtig denkkader is, maar hoe kan je daaruit ook concrete korte termijn stappen definiëren? In dit webinar reiken we alvast stevige handvaten aan om dit thema zelf verder te exploreren en zo gerichte stappen te zetten, die uw toekomst en deze van uw onderneming helpen maken.     

Wat mag u verwachten ?

U leert de basisbegrippen en het denkkader van de circulaire economie kennen, ondersteund door concrete voorbeelden en stappen die uw bedrijf zelf kan zetten:

  • de circulaire economie in één beeld
  • hoe rendabel blijven met producten met verlengde levensduur
  • hoe de waarde van de producten of componenten valoriseren bij productafdanking
  • hoe de materiaalkringlopen verder sluiten
  • grijp de kracht van de binnenste cirkel

Voor wie is dit webinar bedoeld?

Dit webinar richt zich tot iedereen die zijn organisatie wil klaarmaken voor een duurzame toekomst. We richten ons met de voorbeelden wel op de maakindustrie, die gebruik maakt van technische grondstoffen (metalen, kunststof,…). Er is geen voorkennis vereist.

Het webinar kan kosteloos gevolgd worden door (onder meer) werknemers uit de metaalverwerkende en technologische sector (PC209). 

Inschrijven kan via de website van INOM.