Kickoff 'Level Up Sessions'

De kickoff van onze "Level Up Sessions" & van de lokale scaling community is een feit. We brengen tijdens deze informele netwerkevents een selecte groep van mature tweede en derde generatie scale-ups samen en willen zo inspelen op de behoefte van onze lokale Gentse scaling community die Gent bevestigt als “de scaling hub van België”. We houden die sessions dan ook bewust “entrepreneur/invitation only”, dat zorgt voor een aangename open vibe en leerrijke dynamiek. Voor de eerste Session kozen we het Gentse goudhaantje en indrukwekkend groeibedrijf Showpad als cohost. Pieterjan Bouten, CEO van Showpad interviewde er oa Jeroen De Wit (Teamleader), Lorenz Bogaert (Twoo/Realo), Leslie Cottenjé (Hello Customer) en Joris Van der Gucht (Silverfin). De Level Up Sessions spelen in op de behoeftes van tech-ondernemers die allemaal bedrijven uitbouwen, elk met eigen uitdagingen, en bedrijfsmaturiteit. De sessions zijn complementair aan en gegroeid uit Gent BC’s internationaal durfkapitaalevent “Level Up” (dd. 3 juni 2016). Daar konden een selecte groep veelbelovende techbedrijven zich tonen aan de kruim, de “deep pockets” de durfkapitaalwereld uit binnen- en buitenlandse financiële centra. Kapitaal ophalen en scoren was de focus. Met Level Up-sessions willen via deze ondernemerscommunity dat scaleups ambities, internationale expansie en toekomstvisie bij elkaar stimuleren, en van elkaar kunnen leren. Dit zijn geen concurrenten, maar gepassioneerde ondernemers in heel specifieke niches. Als ze in Nederland (Adyen, Catawiki) of Zweden (Skype, Spotify) wereldbedrijven kunnen bouwen, dan kunnen we dat in Gent. Showpad bewijst dat. Bovendien is Gent een “pocket sized metropolis” waar iedereen in de scene elkaar kent. Dat zorgt voor een echte, real life community, die informeel & relaxed netwerken mogelijk maakt, dat werkt beter. De statistieken van onze netwerktoolpartner Conversation Starter bewijzen dat met 157 meetings op 77 users.

Lees hier de artikels uit de Tijd en Made in Oost-Vlaanderen