Stad Gent & UGent fiere gastheren van Blue Sky III

Gent BC zet als lokale partner zijn schouders onder de OESO-conferentie "Blue Sky III". Van 19 tot 21 september 2016 in Gent zullen meer dan 75 sprekers samen met een resem internationale gasten en onze lokale experten de grote vragen rond actueel wetenschaps- en innovatiebeleid beantwoorden en samen onderzoeken ze de volgende generatie van data en indicatoren die nodig zijn om wetenschap en innovatie te monitoren. Na Parijs en Ottawa is dit de derde editie van de tien jaarlijkse “Blue Sky” congressen; een hele eer voor Gent en onze universiteit met meer dan 350 leidende autoriteiten in het domein van onderzoek in het innovatiebeleid. Daarbij o.a. aantal kleppers zoals Carlos Moedas, EU-commissaris research, science & innovation; voormalig rector magnificus universiteit Maastricht Luc Soete; Kirsty Duncan Canadees Minister voor Wetenschap; Mari Kivinieni depute van de secretary-general van de OESO; Eric Von Hippel van het prestigieuze MIT, Jeff Chen, Chief Data Scientist, US Department of Commerce, United States en nog tientallen andere experten.

De debatten zijn gegroepeerd rond zes thema's; het volledig programma vindt u hier.
Gent BC bedankt EWI en Belspo voor het vertrouwen.

U kan de livestream hier volgen.