Historische merger tussen Gent BC-partners imec en iMinds rond

  Luc Van den hove (  president & CEO van imec) & Danny Goderis (executive vice-president imec en voormalig CEO van iMinds)

Luc Van den hove (president & CEO van imec) & Danny Goderis (executive vice-president imec en voormalig CEO van iMinds)

Sinds gisteren is de fusie tussen onderzoeksinstellingen imec en iMinds – die werd aangekondigd in februari 2016 – een feit. In Brussel werd de notariële akte van de fusie officieel ondertekend. iMinds houdt daardoor op te bestaan, maar de activiteiten krijgen een nieuwe doorstart binnen imec dat zo een uniek hightech onderzoekscentrum wordt voor de digitale economie dat sterker staat dan ooit.
iMinds heeft knowhow opgebouwd rond onderzoeksthema’s zoals het Internet of Things, digitale privacy en beveiliging, en is gespecialiseerd in data science - het omzetten van ruwe data in kennis en is internationaal bekroond voor zijn incubatieprogramma’s.
Imec, met hoofdzetel in Leuven, verricht dan weer onderzoek dat tot de wereldtop behoort in het domein van nano-elektronica. De ondertekening van de notariële akte van de fusie gebeurde gisteravond, in aanwezigheid van de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters. Door de fusie houdt iMinds op te bestaan, maar krijgen zijn activiteiten een doorstart binnen imec. Het nieuwe research center is goed voor in totaal 3.500 wetenschappers. Het vernieuwde imec versterkt en herbevestigt rol als ’s werelds toonaangevende onderzoekscentrum voor nano-elektronica en digitale technologie.