Launch CAPTURE

De CAPTURE-accelerator is een milestone in circulaire economie en een enorme troef voor Gent als cleantech hub. Capture staat voor Centre for Advanced Process Technology for Urban REsource recovery en is een initiatief vanuit het CAPTURE platform, een samenwerking van professoren uit verschillende UGent-faculteiten met zowel Vlaamse als internationale private en publieke partners. Deze partners beschouwen plastic, vervuild water & CO2 niet als afvalproducten maar als grondstoffen en CAPTURE wil bijdragen aan het vermarkten van nieuwe ontwikkelingen hierrond.  CAPTURE zet Vlaanderen op de kaart als wereldspeler in grondstofhergebruik. Met 7000 m² aan business & research-mogelijkheden wordt CAPTURE de one-stop-shop en het meest relevante netwerk in grondstoffenhergebruik, in samenwerking met bedrijven in de Vlaamse regio en internationaal.

CAPTURE-8.jpg

De nieuwe financiering laat toe om zijn activiteiten te integreren en efficiënter te maken, alsook deze verder uit te bouwen in het 7000 vierkante meter groot ontmoetings- en incubatiecentrum. De bouw van CAPTURE -accelerator is gepland voor augustus 2019, in het Gentse wetenschapspark op het eiland Zwijnaarde. Het gebouw zal een enorme technologiehal, demo-infrastructuur, gemeenschappelijke laboruimtes en werkplaatsen omvatten. Naast investeringen van de UGent en IIC UGent kan CAPTURE rekenen op steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de Vlaamse regering en de Provincie Oost-Vlaanderen. In totaal gaat het om een investering van ongeveer 15 miljoen euro (1.5M€ UGent, 4.5M€ IIC UGent, 4.8M€ EFRO, 3.9M€ Vlaamse regering, 0.5M€ Provincie Oost-Vlaanderen).

Bekijk hier de persmap
Bekijk hier het verslag van Kanaal Z