Projecten

Hieronder kun je een overzicht van alle lopende en voorbije projecten van Gent BC terug vinden.


CAPTURE launch - MeetDistrict Gent - 22 november 2017

De CAPTURE-accelerator is een milestone in circulaire economie en een enorme troef voor Gent als cleantech hub. Capture staat voor Centre for Advanced Process Technology for Urban REsource recovery en is een initiatief vanuit het CAPTURE platform, een samenwerking van professoren uit verschillende UGent-faculteiten met zowel Vlaamse als internationale private en publieke partners. Deze partners beschouwen plastic, vervuild water & CO2 niet als afvalproducten maar als grondstoffen en CAPTURE wil bijdragen aan het vermarkten van nieuwe ontwikkelingen hierrond.  CAPTURE zet Vlaanderen op de kaart als wereldspeler in grondstofhergebruik. Met 7000 m² aan business & research-mogelijkheden wordt CAPTURE de one-stop-shop en het meest relevante netwerk in grondstoffenhergebruik, in samenwerking met bedrijven in de Vlaamse regio en internationaal.


 Level Up Belgium - MeetDistrict Gent - 7 juni 2017 

"Level Up" is back with a two-day “Best of Belgium” investor-programme in the city of Ghent. It is Belgium’s leading tech investment event boosting your deal flow with the 50 hottest scale ups in SAAS, big data, mobile, IOT or e-commerce.
Meet #betech’s brightest companies at their very best in this exclusive matchmaking opportunity.


European Material & Industry Venture Forum - GENT - 8-9 february 2017

The Forum will convene 30 emerging companies and 6 European success story companies in 3 sectors – materials and materials processing, circular economy, as well as industry 4.0. 


logo EiR (PNG) - draft6.png

Entrepreneur in residence - Gent - najaar 2016

Entrepreneur in Residence is een vernieuwend concept waarbij de grootste Gentse aanbesteders (zoals de Stad Gent, UGent ea.) besloten hebben om hun koopkracht in te zetten om duurzame innovaties met aandacht voor starters en innovatieve bedrijven te stimuleren. Gent BC heeft ism zijn leden een aantal “wicked” challenges geformuleerd die enkel met clevere & vernieuwende bedrijven en onze experten-netwerk op te lossen zijn. We geven getalenteerde bedrijven de kans om in het Residence-ontwikkelingstraject hun visionaire oplossing te realiseren. Het Entrepreneur in Residence-programma bundelt belangen en cocreëert visionaire en impactrijke oplossingen en accelereert de “market fitness” waarbij de ontwikkeling beloond wordt, én op het einde van het traject de oplossing kan aangekocht worden, een boost voor de geëngageerde bedrijven en hun oplossing.

Meer info volgt.


Level Up Sessions

Met de Level Up Sessions gaan we resoluut voor de uitbouw van een lokale, solide scaling community.


  Join the conversation on Twitter via #BlueSky3

Join the conversation on Twitter via #BlueSky3

Blue Sky 2016 - Het Pand Gent - 19-21 september 2016

Every 10 years the OECD Blue Sky Forum engages the policy community, data users and providers into an open dialogue to review and develop its long-term agenda on science, technology and innovation (STI) data and indicators. This event is known as the “OECD Blue Sky Forum”, an open and unconstrained discussion on evidence gaps in science and innovation and on initiatives the international community can take to address data needs in this area.


     Join the conversation on Twitter via #LevelUpGhent

 

Join the conversation on Twitter via #LevelUpGhent

Level Up - MeetDistrict Gent - 3 juni 2016

Lees hier artikels die naar aanleiding van "Level Up" verschenen:
De Morgen - De Standaard - De Tijd - Bloovi

Er is een mooi aanbod van lokale scale-ups in het Gentse en het is de overtuiging van Gent BC dat we onszelf beter kunnen verkopen. Daarom organiseerde Gent BC “Level Up!” een scale-up event waarbij we een aantal kwalitatieve binnen- en buitenlandse VC’s en andere finance spelers naar Gent haalden om met het ecosysteem van onze start-ups kennis te maken.  

In 2017 zal een 2e editie georganiseerd worden. Later meer nieuws hierover.


Innovatiestudie - Gent - winter 2015/16 ism Wim De Waele

Gent heeft een mooie reputatie verworven als toonaangevende kennisregio in Vlaanderen mede dankzij de universiteit, de talrijke onderzoekscentra en innovatieve bedrijven en het ondersteunende beleid van het stadsbestuur. Bovendien zorgt de sterke creatieve sector voor een kruisbestuiving tussen cultuur en economie die een vrij uniek ecosysteem creëert. Gent BC en zijn leden zijn ervan overtuigd dat er potentieel nog veel meer te realiseren is met de bestaande kennis en economische middelen. Essentieel blijft de vraag van wat ons Gents “innovatief” ecosysteem het meest mist. Daarom hebben we samen met extern expert Wim De Waele (voormalig ceo iMinds, CEO Eggslore, e.a.) tientallen relevante actoren en decisionmakers geïnterviewd.


DIR2015-500px.jpg

DIR 2015 - gent 22-25 juni 2015

DIR2015 is de roepnaam voor het ‘International Symposium on Digital IndustrialRadiology and Computed Tomography’. De naam zegt het al een beetje zelf: dit is een congres rond industriële radiologie en computertomografie, en vindt plaats van 22 tot en met 25 juni 2015. Centraal staat het uitwisselen van informatie over nieuwe technologieën, toepassingen en kwaliteitszorg. Het is een unieke kans voor gebruikers, onderzoekers, leveranciers van apparatuur en iedereen die ook maar geïnteresseerd is om mee te spreken over de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn, en diegene die voor de deur staan.


DesertLand-II-banner-website-420px110--v10.jpg

Desertland II - Gent - 16-17 juni 2015

Op 17 en 18 juni 2013 werd in het NH Hotel Gent Belfort voor de allereerste keer DesertLand, de Conference on Desertification and Land Degradation georganiseerd. Op het congres kwamen onderzoeksinstellingen, NGO’s en bedrijven samen die allen problemen aanpakken in gebieden waar weinig tot geen water te vinden is in de bodem.

Door het succes en de bijhorende impact kregen we veel vragen om een vervolg te organiseren. Wel…we hebben geluisterd. DesertLand II vindt plaats op 16 en 17 juni 2015, opnieuw in het NH Hotel Gent Belfort.


WKR_beeld Kuiperskaai-small.jpg

De Krook - Gent

Het project De Krook bestaat uit drie onderdelen: de nieuwbouw, het gerenoveerde Wintercircus en het openbaar domein. De opening van de nieuwbouw is voorzien tegen eind 2015.

Op De Krook krijgen verschillende organisaties een nieuwe stek. De Stedelijke Bibliotheek komt in de nieuwbouw, iMinds zal (samen met iCubes) zowel in de nieuwbouw als in het gerenoveerde Wintercircus zijn intrek nemen, en ook deUniversiteit Gent verhuist vier van zijn vakgroepen. En dan zijn er nog LuisterpuntREC Radiocentrum en het VIAA. Ook zij zijn toekomstige bewoners van de nieuwe site.

De Krook is een hybride plek in de stad die zal evolueren in de tijd. Maar wat al vaststaat is het karakter van de site. De Krook is er voor de mensen. Staat voor informatie en innovatie. De bewoners doen er aan media-innovatie, zowel dienstverlenend als onderzoekend.


CO2-valorisatie-banner.jpg

Rapport CO2-valorisatie - Gent - 

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Oost-Vlaanderen is partner in het Interreg-project: ‘CO2 en CH4 als dragers voor regionale ontwikkeling, van probleem naar kans’.  Dit Interreg-project wil o.a. de CO2 die vrijkomt bij industriële processen koppelen aan mogelijke projecten of industriële activiteiten die deze CO2 kunnen gebruiken.


Agrolink-banner.jpg

Agrolink - Gent - eind 2013

De Universiteit Gent en enkele van de instituten waar ze mee samenwerken richtten eind 2013 het samenwerkingsverband ‘Agrolink: UGent & partners’ op. Agrolink is het logisch gevolg van vele jaren onderlinge samenwerking tussen de universiteit, hetInstituut voor Landbouw en Visserijonderzoek (ILVO), Inagro, de hogescholen Howesten HoGent, en de praktijkcentra  PCAPCG & PCS. Vroeger werkten al deze partners in verschillende samenstellingen met elkaar samen als een project daarom vroeg. Met deze veelvuldige succesvolle realisaties en de vraag van de industrie om over projecten heen toegang te krijgen tot de gebundelde diensten, was het in het leven roepen van Agrolink dan ook een evidentie.


SET5Y-LogoV14.jpg

SET5Y - Gent - 28 januari 2014

Ghent University Sustainable Energy Technologies, kortweg UGent SET, bestond begin januari 2014 vijf jaar. Het plan was simpel. SET wilde een event waar de deelnemers konden ontdekken hoe het consortium samen met de industrie de afgelopen vijf jaar antwoorden op haar vragen heeft gezocht. En het consortium wilde ook haar vijf why’s toelichten, haar vijf bestaansredenen. Gent BC trok de communicatie open en zorgde ervoor dat SET5Y meer was dan een event.


aa-tower.jpg

ICT cluster - Technologiepark Ardoyen - 27 september 2013

Na de uitbouw van de Life Science Cluster en de Materials Cluster kwam er in september 2013 een derde expertisecentrum bij op het Wetenschapspark Ardoyen in Zwijnaarde: de ICT-Cluster. De Universiteit Gent startte met de bouw van een academisch ICT-onderzoeksgebouw, en de MG RealEstate-group investeert samen met Globalindus in de realisatie van een innovatieaccelerator. TP Vision, de exclusieve licentiehouder van Philips TV, concentreert er al haar Europese R&D-activiteiten.